söndag 10 juli 2011

Vilda bäbis

Hon är vild den här lilla krabaten i magen, hon lever runt som en rövare.
Undrar om det håller i sig utanför magen oxå?

Barnlängtans enkätundersökning är klar och kom fram till det som alla här redan vet: att ofrivillig barnlöshet skapar ångest, utanförskap, depression och en klart försämrad livskvalitet, om än någon alls i vissa fall?
Jag kan bli så förbannad när man hör människor som talar om att "skaffa barn" som om det var någonting man gör liksom att köpa en bil?
Man vill bara skaka om folk, få dem att förstå att självklarheten att bli förälder inte är ALLA förunnat, och att det kostar både pengar och en bit av en ens själ under resans gång. Inte alla lyckas, det finns fortfarande många därute som inte kommer att få sitt eget efterlängtade biologiska barn. För det finns ju ingen som kan säga att bara för att du har lätt för att bli gravid, gör detta dig till en bra förälder? Eller??

IVF är en fantastisk möjlighet. Alltså borde det då inte heller spela någon roll vart man bor, vilken ålder du uppnått eller hur fett ditt bankkonto är?


En uppmaning till politiker att ta fasta på inför kommande valrörelser i det här landet:  Jämställ barnlöshet med vilket samhällsproblem som helst, då får vi inte bara en öppnare dialog kring detta, utan vi ökar dessutom medvetandet hos vanliga Svenssons, och kanske blir det enklare att prata om?

Kram på er
alla kämpar därute:))

1 kommentar:

  1. Och alla de som har svårt att bli gravid då? Blir de automatiskt bra föräldrar? Tror inte det har med själva görandet av barnen faktiskt.

    SvaraRadera